Werkkleding gelukkig steeds stijlvoller

werkkleding plaatje

Zeker als je een bouwgerelateerd beroep hebt dan is goede werkkleding een belangrijk stuk gereedschap. Als eerste is daarin natuurlijk de kwaliteit en de functionaliteit een belangrijk aspect. Maar steeds meer zie je dat de stijl en dat de werkkleding modebewust is van belang worden. Steeds meer merken met werkkleding besteden daarom aandacht aan het modeaspect, zodat je er ook hip bijloopt als je aan het werk bent in de bouw. Toch is het goed om het selecteren van je kleding in de bouw voornamelijk te laten afhangen van de kwaliteit en functionaliteit zoals ik net al aangaf. Maar wat is voor jou functionele kleding? Dat hangt van een aantal dingen af. Lees er snel meer over?

Wat is functionele werkkleding?

Dat is werkkleding die ervoor zorgt dat je efficiënter kunt werken. Voor iedere beroepsgroep is er vaak specifieke kleding ontwikkeld. Voor iedereen is de welbekende schildersbroek wel een tastbaar voorbeeld. Hierin zaak vaak allerlei handige zaken verwerkt die ervoor zorgen dat het schilderen een stuk efficiënter gaat. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de werkbroek van de timmerman. Voor de timmerman is het zeker handig als hij het één en ander aan gereedschap makkelijk mee kan dragen. Daarom zit op een werkbroek van een timmerman vaak een hamerlus bevestigd. Dit zorgt ervoor dat hij of zij de hamer makkelijk mee kan dragen en kan pakken als dat nodig is. Het grappige is dat om deze reden er ook werkbroeken voor linkshandigen zijn. Daar zit bijvoorbeeld de hamerlus aan de andere kant. Verder heeft deze broek zogenaamde spijkerzakken. Dit zijn zakken die aan de buitenkant van de broek zitten en deze zijn van speciaal materiaal gemaakt. Hierdoor prikken de spijkers niet hinderlijk in je been.

Wanneer is werkkleding kwalitatief goed?

De kwaliteit is ook behoorlijk van belang bij werkkleding. Mensen die professioneel in de bouw werken betalen graag wat meer als de kwaliteit beter is. Dit komt de levensduur namelijk ten goede en als professional zit je niet op wachten dat de eerste gaten na een paar weken al in je werkkleding zitten. Veel merken besteden met betrekking tot de kwaliteit veel tijd en aandacht aan innovatie. Zo heeft blaklader bijvoorbeeld de dubbele stiknaad uitgevonden. Hierop hebben zij ook een patent. Deze dubbele stiknaad zorgt ervoor dat de een kledingstuk niet snel scheurt op de naden waar regelmatig veel spanning op komt te staan.