Houten horecavloeren voor een sfeervolle en pure stijl

horecavloeren plaatje

Horecavloeren zijn een belangrijk element in de sfeer van je restaurant en dus ook bepalend in de of de inrichting aansluit op je horecaconcept. Het selecteren van horecavloeren is daardoor ook vaak een onderschatte activiteit. Als je als horeca ondernemer hiermee aan de slag gaat zul je zien dat er behoorlijk wat keuze is. Waar let je op? Welke vloer sluit aan op de sfeer die ik graag in mijn horecaonderneming wil? En ook niet onbelangrijk welke vloeren zijn slijtvast genoeg om de intensiteit aan te kunnen die van kracht is in een horeca onderneming? Kortom er is behoorlijk wat te kiezen en is het dus best verstandig om er wat over te lezen. Lees er dus snel meer over in dit blog.

Houten horecavloeren het meest populair

Houten horecavloeren worden het meeste gekozen. Het hout is er in vele soorten en het is daarom eigenlijk altijd mogelijk om een vloer te selecteren die goed aansluit op het concept en de gewenste sfeer van de horecaonderneming. Bij houten horecavloeren is er ook nog een behoorlijk keuze. Wordt het een massief houten vloer? Of kies je voor parket. Overigens is het in de horeca vanwege de benodigde slijtvastheid logischer om voor een massief houten vloer te kiezen. Wat dan wel weer behoorlijk meeweegt is hoe de vloer behandeld wordt. De behandeling bepaald namelijk ook in hele grote mate hoeveel onderhoud er nodig is. En dat wil je niet teveel hebben in je horeca onderneming. Dit omdat het vaak lastig in te plannen is en je dus je onderneming er voor moet sluiten en dat kost omzet. Het houtsoort is ook bepalend voor de kwaliteit en de levensduur en let er op dat de meeste massief houten vloeren niet geschikt zijn om over vloerverwarming heen te leggen.

Maatschappelijk verantwoorde houten horecavloeren

Als je aan hout denkt dan denk je al snel aan de forse ontbossing die er op deze wereld plaatsvindt. Er verdwijnen een fors aantal meer bomen dan dat er bij komen. Als bedrijf is het belangrijk te realiseren dat deze problematiek er is en er wordt ook steeds meer verwacht dat bedrijven hun steentje bijdragen. Dit kan dus door te kiezen voor maatschappelijk verantwoorde horecavloeren. Dit is relatief eenvoudig omdat hout wat duurzaam geproduceerd heeft een certificering krijgt dat is de FSC certificering. Onafhankelijke partijen toetsen op een aantal factoren of er op een duurzame manier hout geproduceerd wordt. Met deze certificering kan er dus vanuit gegaan worden dat het hout duurzaam is.