Draaischijf telefoon: draaien en bellen maar

draaischijf telefoon

De draaischijf telefoon: wie herinnert zich die nog? Het lijkt zo lang geleden, maar veel van ons hebben nog met de draaischijf telefoon gebeld. Toen moest je nog elk nummertje afzonderlijk ronddraaien voor je iemand te pakken kreeg. Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen. Die draaischijf telefoon is echter nog steeds verkrijgbaar. Gewoon, om te bellen natuurlijk, ja echt! Maar ook om dat oude gevoel weer te beleven, dat bellen met een draai schijf. En met zo’n draaischijf telefoon in huis heb je altijd voer voor een leuk gesprek!

Een stukje geschiedenis

Het begon allemaal niet met een draaischijf telefoon. Heel vroeger zat er alleen een slinger aan de telefoon. Als je daar aan slingerde kreeg je een telefoniste aan de lijn en zij verbond in een grote centrale jou door met degene die je wilde spreken door een koord aan te sluiten. Dat gaat wel heel ver terug. De draaischijf telefoon verscheen in de jaren twintig op het toneel. Ze noemden dat toen een kiesschijf. Het draaien van de schijf zorgt ervoor dat er contacten worden onderbroken op een bepaalde wijze waardoor uiteindelijk de juiste verbinding ontstaat.

Een draaischijf telefoon in huis

Natuurlijk werkt ons huidige systeem heel anders, maar dat hoeft jou niet te beletten zo’n telefoon aan te schaffen. Want een moderne draaischijf telefoon kan prima op ons huidige netwerk worden aangesloten. En het leuke is dat ze er in allerlei varianten zijn. Officieel verdwenen deze telefoons in de jaren zestig en zeventig langzaam uit beeld, maar die heerlijke retro telefoon is weer helemaal terug en hoe!

Leuke kleuren en modellen

De draaischijf telefoon wurmt zich weer terug in je huis. Nu als modern communicatiemiddel met een nostalgisch uiterlijk. Je kunt deze telefoons in allerlei modellen krijgen. Zoals de Paramount serie, die bestaat uit een aantal prachtige toestellen die je tegenwoordig alleen nog in kostuumdrama’s ziet. Gaat dat te ver terug voor je dan zijn er ook mooie series te verkrijgen die je terugvoeren naar de jaren 50 en 60. Vrolijk en kleurrijk en passend bij elk interieur. En wat het nog leuker maakt: dat ouderwetse belgeluid schalt ook door je huis waarna je met een echte hoorn in de hand je een gesprek kunt voeren. Dit stukje geschiedenis is leuk om weer eens te ervaren en bovendien is de draaischijf telefoon een opvallende verschijning in je interieur.