Underlayment plaat gebruiken voor stijlvol eindresultaat

underlayment plaat

Wanneer je aan het klussen bent, maak je gebruik van goed gereedschap. Zonder dat kun je immers niet aan de slag. Toch zijn er nog een aantal andere zaken die van degelijke kwaliteit moeten zijn als je aan het klussen bent. Zo wordt underlayment tegenwoordig voor allerlei verschillende klussen gebruikt. Het is echter wel verstandig om een goede underlayment plaat te selecteren wanneer je een stijlvol eindresultaat wilt hebben. Gebruik je de underlayment plaat voor het maken van wanden, meubels of dakdragende constructies? Voor elke klus heb je een andere plaat nodig. Voor het beste en stijlvolste resultaat is de juiste underlayment plaat noodzakelijk.

Algemene kenmerken underlayment

Zoals je wellicht al vermoedt is de term “underlayment” een verzamelnaam. Vrijwel alle soorten constructieve platen die voornamelijk worden ingezet als vloerplaat of dakbeschot behoren tot deze categorie. Daarom is het ook zo belangrijk dat je de juiste underlayment plaat selecteert voor jouw klus. Alleen dan kan je een stijlvol eindresultaat creëren. Over het algemeen komt underlayment voor in twee standaard diktes: 9 millimeter en 18 millimeter. De platen zijn meestal 2,44 meter bij 1,22 meter. De dikte en de kwaliteit van de underlayment plaat zijn belangrijke factoren voor het kiezen van de meest geschikte optie.

Dikte van de underlayment plaat

Van de twee standaard diktes wordt de dunste variant over het algemeen alleen gebruikt voor tijdelijke oplossingen. Denk hierbij aan het tijdelijk dichtmaken van een raamkozijn of het afdekken van een gat in het plafond. Een underlayment plaat van 9 millimeter dik wordt ook wel eens gebruikt voor het maken van een voorzetwand of een plafond. Voor het zwaardere werk wordt meer dan eens een underlayment plaat van 18 millimeter dik gekozen. Deze plaat is regelmatig voorzien van een verbindingssysteem. Hierdoor zijn deze platen gemakkelijk in elkaar te schuiven. Een underlayment plaat van 18 millimeter dik wordt daarom regelmatig gebruikt als vloer in ruimtes waar je niet regelmatig komt. Denk bijvoorbeeld aan de vliering of een kleine zolder.

Kwaliteit van het underlayment

Wil je een underlayment plaat gebruiken om stijlvolle meubels mee te creëren? Dan is het aan te raden om underlayment van hoogwaardige kwaliteit te gebruiken. Zo ziet underlayment gemaakt van vurenhout er altijd zeer strak en modern uit. Ga je het underlayment gebruiken als constructievloer? In dat geval zijn platen van pine goed genoeg. Dit underlayment is sterk en heeft een eenvoudig uiterlijk. Zo zijn er nog veel meer variaties. Wanneer je underlayment voor speciale doeleinden gaat inzetten, is het verstandig om hier rekening mee te houden.