Het houten horloge stijlvol en puur

houten horloge plaatje

Het houten horloge is sinds 2014 een stevige trend in Europa. De trendwatchers hebben in ieder geval voorspeld dat het houten horloge in 2018 niet aan populariteit zal verliezen. Wat maakt dit horloge nu zo populair. In eerste instantie om de duidelijke reden dat het er gewoon fantastisch stijlvol en puur uitziet. Het hout maakt dat het een natuurlijke look heeft en een duurzaam karakter. Een product met zo’n sterke uitstraling zal naar de mening van stijl en puur een definitieve intrede hebben in het modebeeld. Onze verwachting is dat het houten horloge steeds zichtbaarder wordt doordat steeds meer mensen het ontdekken. De hoogste tijd dus om wat meer te vertellen over dit populaire horloge. Lees dus snel meer.

Hoe wordt het houten horloge gemaakt?

Vaak is het produceren van het houten horloge een precies handwerk. Het soort hout is dus zeer belangrijk om er een mooi horloge van te maken. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt om een horloge mee te produceren, maar er zijn er een aantal populairder. Het meest gebruikte hout om een horloge mee te produceren is bamboe. Bamboe is een fijn houtsoort om te bewerken en daarnaast is het in veel varianten en kleuren beschikbaar.  Meestal is het een licht houtsoort, maar bamboe is er ook in donkere tinten en zelfs in roodtinten. Ander grote voordeel van bamboe is dat er duurzaam mee te produceren is. Een bamboe boom is namelijk na 5 jaar klaar om te mee te produceren. Er is daarom sneller bamboe beschikbaar dan dat er nodig is. Dit voorkomt ontbossing wat inmiddels op deze wereld een serieus probleem geworden is. Tweede houtsoort wat populair is, is zebrano. Dit houtsoort dankt zijn naam aan de duidelijk nerf die op het hout zichtbaar is. Deze nerftekening lijkt enigszins op de strepentekening bij een Zebra. Dit geeft het houten horloge een hele duidelijk houtlook.

De voordelen van het houten horloge

Het houten horloge kent een aantal voordelen ten opzichte van het gewone horloge. Een belangrijke is dat het gewone horloge door veel mensen lastig te dragen is. Ze krijgen van het metaal huiduitslag of exceem. Het metaal wordt namelijk behandeld met materiaal wat de huid snel kan irriteren. Deze mensen hebben dat probleem niet bij het dragen van een houten horloge. Daarnaast is hout makkelijker te graveren waardoor het horloge uniek gemaakt kan worden. Bij het gewone horloge kan dit ook echter is het lastiger leesbaar. Als laatste is het houten horloge vele malen lichter waardoor het veel prettiger is om te dragen.