Alles wat je moet weten over een gevoelige hoofdhuid

Ieder mens is verschillend en dit geldt natuurlijk ook voor ieders haar. De een heeft droog en de ander vet of normaal haar. Toch is er een probleem waar toch veel mensen last van blijken te hebben en dat is een gevoelige hoofdhuid. Hoort een gevoelige hoofdhuid gewoon tot je haartype of is er misschien meer aan de hand? In dit blog vertellen we je graag wat een gevoelige hoofdhuid is, hoe je eraan komt en ook heel belangrijk, hoe je er weer vanaf komt. Lees snel verder!

Wat is een gevoelige hoofdhuid?

De hoofdhuid werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als de huid van je gezicht. De ene persoon heeft een normale huid, de ander een droge huid en weer een ander een vette huid of een gevoelige huid. Bij een gevoelige huid raakt de huid snel geïrriteerd. Dit kan je merken aan jeuk, irritatie of schilfers. Bij schilfers wordt vaak meteen gedacht aan roos maar toch heeft roos eigenlijk niks met een gevoelige hoofdhuid te maken. Sterker nog, als je een gevoelige hoofdhuid behandelt met producten voor anti-roos dan kan het zelfs zijn die je, je gevoelige hoofdhuid alleen maar verergerd. Dat is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige hoofdhuid?

Soms heb je van jezelf een gevoelige hoofdhuid maar in een groot deel van de gevallen hebben we zelf voor een gevoelige hoofdhuid gezorgd. Zo gebruiken we soms bijvoorbeeld niet de juiste producten voor ons haar en veel te agressieve producten. Vooral deze agressieve producten zijn een echte boosdoener en dan ook vaak de grootste oorzaak van een gevoelige hoofdhuid. Sommige mensen kunnen ook een gevoelige hoofdhuid ontwikkelen door bepaalde voedingsstoffen, stress, te veel borstelen, zwembadwater, zon en/of een hoofddeksel.  

Hoe verzorg je een gevoelige hoofdhuid?

Als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid is het ontzettend belangrijk dat je dit op een zachte maar toch effectieve manier behandeld. Van die jeuk en irritaties wordt namelijk niemand blij. Een zacht shampoo is dan ook van levensbelang die vrij is van onvriendelijke stoffen zoals siliconen. Een merk dat dit soort producten heeft is bijvoorbeeld Redken. Redken shampoo is vriendelijk en zacht voor je haar en er bestaat verschillende lijnen voor alle verschillende haartypes. Daarnaast kan een evenwichtig dieet ook van groot belang zijn. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden en wees vooral lief voor je haar. Doe je dit? Dan zul je merken dat je hoofdhuid binnen no-time al een stuk rustiger is. 

Geef een reactie