Lente, wat komt erbij kijken?

De lente of het voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente volgt op de winter en wordt gevolgd door de zomer. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner. Het woord “lente” is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen (“lengte”). Maar wanneer begint de lente meestal? Dat is niet voor iedereen duidelijk, maar de lente begint meestal op 20 maart en zal ongeveer tot 20 juni duren.

De lente makes everybody happy

Niet alleen op de natuur heeft de lente invloed, het schijnt dat het ook veel invloed heeft op mensen. Doordat de dagen langer worden en er vaak meer zon is, worden mensen vaak vrolijker en actiever.

Ook heeft de lente invloed om kleding. We komen net uit een koude periode en moeten ons anders gaan kleden. Voor die dikke winterkleding is het nu te warm, dus word er tijdens de lenteperiode veel geshopt.

Wat kan je tijdens de lente wel en niet dragen.

Tijdens de lente is het niet te koud maar ook niet zomers warm. We maken nog een aantal regenachtige en koudere dagen mee. Maar alsnog gaat je kleding kast er een stuk anders uit zien.

Vervang sweater voor T-shirt met een jasje erop, mutsen in barretjes en sjaaltje kun je vaak sneller weglaten. Ook kun je je dikke winterjas in de kast laten hangen en ga voor een leuke dames trenchcoat. Die zijn perfect voor het weer in de lente. Mocht je het toch een beetje frisjes vinden buiten, kun je altijd een nog een sjaal tevoorschijn halen.

Feestdagen tijdens de lente

Tijdens de lente mogen wij in Nederland veel feestdagen meemaken. Waaronder een van de leukste: Koningsdag. Koningsdag word op 27 april gevierd behalve als deze datum op de zondag valt. Op deze feestdag zit bijna niemand en worden er veel festivals, andere feesten, parken en marken bezocht. Behalve koningsdag hebben wij ook goede vrijdag, dat is altijd de vrijdag voor Pasen. Pasen vieren wij 2 dagen, waarop er op de 1e paasdag meestal geen winkels open zijn. Er worden veel paaseieren verkocht en gezocht. Een leuke familiefeest dag dus!

Al met al is de lente een leuke periode waarin wij langzamerhand mogen genieten van steeds warmer weer. En

Geef een reactie