Je tuin opleuken

Je tuin is een belangrijk onderdeel van je huis. Zeker als je graag buiten bent. Wat voor tuin je ook hebt en van welk formaat, de inrichting ervan is het meest bepalend voor de sfeer. Planten zijn wel het eerste waar je aan moet denken. Plaats de juiste planten en je tuin zal er mooi uitzien. Ook een stukje gras is een aanrader, en dat is nog goed voor het milieu ook. Maar los van de flora, zijn er ook nog een aantal andere dingen die je kan doen om je tuin op te leuken. Bijvoorbeeld een overkapping of een lounge set, of allebei. 

Overkapping

Een overkapping in je tuin is een soort uitbreiding van je huis, gecombineerd met de natuur. Want normaal gesproken ga je uiteraard alleen in de tuin zitten als het echt goed weer is. Met een overkapping is dat verleden tijd. Dus als jij iemand bent die van buiten zijn houdt, of als je een natuurmens bent, maar niet altijd tijd hebt om eropuit te gaan, dan is iets moois maken van je tuin een heel goed idee voor jou. Met een overkapping tuin zorg je ervoor dat je in elk seizoen buiten zou kunnen zitten als je daar zin in hebt. Of het nou zonnig is en je even schaduw nodig hebt, of het nou regent of sneeuwt, dat maakt dan niet meer uit. Je kunt lekker thuiswerken in de tuin. Je kunt je overkapping leuk inkleuren door er bijvoorbeeld een outdoor cooking set in te plaatsen, of een open haard of warmtelamp voor in de winter. Denk bijvoorbeeld aan een douglas veranda of een mooi prieel. 

Lounge set

Een andere manier om je tuin een leuke upgrade te geven is door een lounge set te plaatsen. Een lounge set kan je onder een overkapping zetten, maar dat hoeft helemaal niet per se. Als je ’s avonds de kussens naar binnen haalt of in de schuur zet, of in ieder geval ergens droog opbergt, dan heb je helemaal geen overkapping nodig. Een lounge set is heerlijk, want het is best makkelijk te verplaatsen, dus je kan zelf kiezen of je hem in de zon of in de schaduw wil plaatsen en wanneer je je bedenkt, kan je hem gewoon verplaatsen. Een lounge set is lekker om op te zitten met vrienden en te borrelen, maar je kan er ook lekker languit op gaan liggen zonnen of een boek lezen. 

Geef een reactie