3 Tips voor een milieubewust leven

Klimaatverandering is een hot-topic en veel mensen passen hun gedrag hier al op aan. Wereldwijd spelen er veel verschillende milieuproblemen en dé manier om hier iets aan te doen is door milieubewust te leven. Maar hoe ziet een milieubewust leven er nou precies uit? In deze blog geven we een aantal tips die hieraan kunnen bijdragen. En het hoeft ook niet altijd om veranderingen op een grote schaal te gaan, alle kleine beetjes helpen.  Veel leesplezier

Weet wat je eet

Ons voedsel komt vandaag de dag van over de hele wereld. En dat is hartstikke leuk, want zo kunnen we naast appels en peren ineens ook mango’s, ananassen en passievruchten eten. Maar als dat voedsel uit alle windstreken van de wereld komt brengt dat een flinke milieubelasting met zich mee. Dat voedsel moet verscheept worden, en ook in Nederland volgt er vaak nog een lange transportroute tot het bij de supermarkt in het schap ligt. En ook voedsel wat wel uit Nederland/Europa komt heeft soms een flinke impact op het milieu. Vlees bijvoorbeeld, dat is nou niet zo milieuvriendelijk. Probeer hier rekening mee te houden bij de keuzes die u maakt in de supermarkt: probeer het lokaal te houden, en kies ook eens voor vegetarisch in plaats van elke dag vlees. U zult zien dat ook dat hartstikke goed smaakt!

Energie

Weet u eigenlijk wel hoeveel energie u verbruikt in het huishouden? Veel mensen hebben hier weinig inzicht op. Terwijl er soms een stuk meer energie verbruikt wordt dan gedacht. En dat is niet alleen maar slecht voor het milieu, maar dat merkt u ook in de portemonnee. Tijd om hier eens goed naar te kijken! Neem contact op met uw energieleverancier en kijk waar bij u in huis het grootste verbruik ligt. Wilt u uw energieverbruik terugdringen? Een manier om dat te doen is door Infrarood panelen. Dit is een hele duurzame manier van verwarmen, geen enkele andere manier van verwarmen scoort zo goed op watt per m2. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Vervoer

Cliché maar waar, elke keer dat u de fiets pakt in plaats van de auto is het milieu heel blij met u. En dit is een kleine aanpassing, die meteen veel effect heeft. Vaak is autorijden een routine geworden, veel mensen kiezen automatisch voor de auto terwijl de trein, fiets of bus ook prima kan. Probeer eens vaker de auto te laten staan. Extra pluspunt, als u meer fietst zult u dat ook snel aan uw gezondheid merken. Fietsen is goed voor de conditie en spieropbouw en vermindert stress. Win-win situatie dus!

Geef een reactie