stijl-en-puur.nl

Je plantencollectie in leven houden

Mijn kamerplanten collectie is een groot succes, althans dat dacht ik. Ik was enthousiast om te beginnen met verzamelen en herplanten en ik had hoge verwachtingen van mijn nieuwe collectie. Achteraf gezien, had ik waarschijnlijk wat meer moeite moeten doen om mijn verzameling te onderhouden. Er zijn waarschijnlijk meer mensen die ook een kamerplanten verzameling hebben en hun best doen om ze te onderhouden. Hoe onderhoud je je kamerplanten collectie precies zodat het een succesvolle collectie blijft? Hoe zorg je dat je binnenplanten zo lang mogelijk leven? Hier lees je het! 

Water

Water geven is één van de belangrijkste factoren om je kamerplanten collectie goed te laten groeien. Er kan gebruik worden gemaakt van irrigatiesystemen of natuurlijke regenval van het daksysteem. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de juiste bewatering van uw kamerplanten collectie. Sommige van deze factoren zijn zeer tijdrovend, zoals de seizoenen en planttijden van elke soort, de bewateringsfrequentie gedurende het jaar, en de hoeveelheid water die per dag nodig is.

Het is erg moeilijk om tijd in je dag in te plannen om elke soort water te geven. En zelfs als je dat doet, is de timing soms niet precies goed. Ik moest mijn zaadjes vaak te vroeg in het seizoen water geven, waardoor ze te veel uitdroogden, en soms was de timing zodanig dat ik niet al het water kreeg dat ze nodig hadden, en dan brandde het wortelsysteem in de grond te snel door, waardoor de plant te snel doodging! Ik wou dat ik met de eer kon strijken voor al deze fouten, maar geef mij niet de schuld.

Slimme oplossingen

Het leuke van onze verzameling is dat we een watertuin systeem gebruiken dat elke plant water geeft. Met het water dat door het verzamelsysteem circuleert, is er geen consistent vochtigheidsniveau. Elke plant krijgt water in haar eigen tempo. Dit betekent voor u dat het vochtigheidsniveau in uw containers voortdurend verandert en dat u gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel water elke plant nodig heeft om gezond te blijven tijdens elk groeiseizoen, zonder giswerk.

Uitzonderingen

Sommige planten zoals cactussen, maretakken en bladeren hebben dat filtersysteem niet zo nodig omdat ze langzamer groeien dan andere planten. Het andere goede aan deze collectie is dat ze ook allemaal vrij goedkoop zijn om te kopen en te kweken. Het ergste wat ik kan zeggen is dat ze allemaal vrij snel kunnen worden aangevreten door insecten van verschillende soorten, dus zorg ervoor dat je ze labelt voordat je ze plant. Veel mensen proberen een insectenplaag te voorkomen door verschillende soorten tegelijk in hetzelfde bed te planten, maar dat is vragen om problemen. Elke plant moet afzonderlijk worden behandeld, zodat je veel ellende van een grote plaag kunt voorkomen.

Conclusie

Ik vind het geweldig dat deze collectie wordt geleverd met een aantal prachtige potten en plantenbakken. Ik gebruik de mijne altijd om verschillende soorten planten te kweken. Ze zijn gewoon perfect voor het kweken binnenshuis. Deze kamerplanten groeien ook echt goed, wat belangrijk is omdat je niet wilt dat de wortels al na een paar maanden verwelken. Mocht u meer willen leren over die irrigatie van kamerplanten lees dan meer op Wout.com. Als je een mooie set hebt, gaat die jaren mee en blijft je huis fris ruiken!

Mobiele versie afsluiten