stijl-en-puur.nl

Een schuifzeiloplegger nodig bij uw werkzaamheden?

Allereerst wat is een oplegger? Een oplegger is een aanhangwagen die geen eigen vooras heeft. Het grootste gedeelte van het gewicht van de oplegger rust daarom ook op het voertuig dat de oplegger voorttrekt, de trekker. De oplegger wordt door middel van een kingpin op de koppelschotel van een trekker gekoppeld. Dit wordt ook wel een trekker-opleggercombinatie genoemd. Een trekker kan met elke oplegger rijden. De oplegger kan wordt gekoppeld en losgekoppeld, zo hoeft de chauffeur niet te wachten op het laden en lossen van de vracht in de oplegger. Dit is erg handig en bespaard veel tijd. Opleggers komen in verschillende uitvoeringen, dit is afhankelijk voor het gebruiksdoel.

Algemene informatie over de opleggers en de schuifzeiloplegger

Een oplegger mag in de Europese Unie een maximale wettelijke lengte van 12 meter hebben, gemeten vanuit het hart van de kingpin. De oplegger mag een hoogte van maximaal 4 meter hebben met een breedte van 2,55 meter. Voor een vries- of koeloplegger is op de breedte een uitzondering gemaakt. Deze mogen een maximale breedte van 2,60 meter hebben, dit komt doordat ze een minimale wanddikte van 45 millimeter moeten hebben. Opleggers zijn vaak voorzien van een huif, dit is een beschermende overkapping. Een oplegger met een huif is de oudste uitvoering van een dichte oplegger. Mede door de huif kunnen de goederen schoon en droog vervoerd worden naar de plek van bestemming. Een voorbeeld van een oplegger met een huif is de schuifzeiloplegger. De schuifzeiloplleger wordt ook wel de tautliner genoemd. Door de schuifzeilen is het mogelijk om de oplegger van beide zijkanten open en dicht te kunnen doen. Zo kunnen goederen vanaf beiden kanten worden in- en uitgeladen. Dit is erg handig als het laden en lossen niet kan plaatsvinden aan de achterzijde van de oplegger. Meestal hebben de opleggers ook nog een schuifduik zodat ook via het dak de goederen gelaat en gelost kunnen worden. De huif wordt opgebouwd vanaf een vlakke vloer en vormt zich om een skelet. Het skelet is opgebouwd uit metalen palen aan de zijkanten van ongeveer twee meter. De palen worden ook wel rongen genoemd. Over de rongen zijn vervolgens dragers gelegd. Over het skelet wordt een zeil gespannen. Het zeil wordt aan voor- en achterkant een klein beetje opgerold om het vervolgens strak te trekken aan de onderkant. Dit wordt gedaan met behulp van gespen die om de 30 centimeter aan het zeil vastzitten.

Schuifzeiloplegger tweedehands aanschaffen

Heeft u interesse in een schuifzeiloplegger voor bepaalde werkzaamheden die u moet verrichten, maar wilt u geen gloednieuwe aanschaffen. Dan kunt u bij trucks.nl terecht. Hier worden namelijk tweedehands schuifzeilopleggers van goede kwaliteit verkocht. Zo kunt u de juiste schuifzeiloplegger vinden voor uw werkzaamheid. Ze hebben verschillende merken en uitvoeringen van een schuifzeiloplegger. 

Mobiele versie afsluiten