stijl-en-puur.nl

De bijzondere geschiedenis van kledingmerk Off-White

Heb je ooit van het kledingmerk Off-White gehoord? Vast wel. Het is namelijk een heel bekend merk dat vooral uitblinkt in de verkoop schoenen en sneakers. Daarnaast verkopen ze ook andere kleding, van truien tot sokken. We vertellen je graag over de bijzondere geschiedenis van dit kledingmerk.

Off-White is opgericht door de Amerikaan Virgil Abloh. Het bedrijf werd in 2012 in Milaan geopend en heeft tot nu toe 49 onafhankelijke winkels. Het label heeft samengewerkt met merken als Nike, Levi, Jimmu Choo en IKEA en heeft mede daar zijn bekendheid aan te danken. In eerste instantie heette het merk PYREX VISION. Dit merk kwam echter onder vuur te liggen nadat ze PYREX 23 op de achterkant van een klassiek Ralph Lauren-kledingstuk hadden geprint en voor een monsterbedrag doorverkochten.

Nieuw imago

De klap kwam Abloh wel te boven, al moest hij dus wel een nieuwe naam geven aan zijn bedrijf . Dat werd Off-White. Het refereert naar de kleur grijs, al weigert Abloh de kleur zo te noemen. Hij kiest dus liever voor de naam Off-White. Mede daarom zijn de fraaie Off White schoenen, en dan vooral de witte variant, erg populair.

Nike en Off-White

Off-White won veel aan naamsbekendheid door de samenwerking met Nike. Onder de naam The Ten’ kwamen beide merken i n2017 samen met een sneakercollectie. De samenwerking liep in 2018 en 2019 ook nog door met kleine aanpassingen aan de sneakers. In totaal kwamen er tien verschillende sneakers voor uit deze samenwerking, te weten: Air Force 1, Air Jordan 1, Air Presto, Air Vapormax, Blazer Mid, Air Max 97, Air Max 90, Zoom Vaporfly, Converse Chuck Taylor All Star en de React Hyperdunk.

De tien hierboven genoemde schoenen werden door Nike en Off-White weer verdeeld in twee categorieën. De zogenaamde Ghosting (schimmen) en Revealing (onthullend). In het begin van de release werden de schoenen als een soort van cadeau weggegeven aan bekende vrienden en familie. Zo won het merk snel aan populariteit. Een paar van deze bekendheden verschenen namelijk veel in het openbaar. Zo werd basketbalspeler Draymond Green gesignaleerd met de schoenen terwijl hij onder andere een Balenciaga trui heren droeg.

Mobiele versie afsluiten